20 Kasım 2009 Cuma

E-book Reader



Bu aralar e-book reader'larla ilgileniyorum. (türkçesi Elektronik Kitap Okuyucu) En şık örneklerinden birini yanda görebilirsiniz. Fakat bunların Türkiye'de satışa sunulmuş olduklarını zannetmiyorum. En azından internet marketlerde bulamadım.

Ürünün kısa bir tanıtımı:

03/08/2009 10:09

Sonny ve Samsung net görüntü veren, az enerji tüketen elektronik kitap pazarına yeni modellerini sundu

Popüler anlamda hayatımıza ilk olarak 2006 yılında Sony Reader ismiyle giren e-kitap okuyucuları, özel ekran teknolojisi sayesinde benzer bilgisayar ekranlarından çok daha net görüntü verebiliyor. Düşük enerji tüketimiyle de dikkat çeken bu cihazların ikinci popüler dalgasıysa Amazon.com sitesinin geliştirip pazarladığı Kindle adlı örneğiyle oldu. Bu akımı farkeden Samsung ve Sony yeni cihazları bir bir duyurmaya başladı. Samsung önce Kore’de satışa sunacağı internete bağlanamayan ve bellek kartı olmayan Papyrus modeliyle, Sony ise PRS-300 ve PRS-600 adlı iki yeni modelle bu pazarda şansını deneyecek.

ELEKTRONİK kitap okuyucuları seçerken ekranları güneş ışığında rahat okunması, pil ömrü, depolama kapasitesi ve kullanım kolaylığı etkili oluyor. Samsung Papyrus, Amazon Kindle 2, Sony Reader, Fujitsu FLEPia, Hanlin eReader,Foxit eSlick Reader elektronik kitap okuyucularda 6 farklı markayı oluşturuyor


Şimdilik nispeten kısıtlı olan bu seçenekler arasında en ucuz olarak Foxit'in eSlick Reader'ı göze çarpıyor. Foxit, Acrobat'la rekabete girdiği ve sistemi yormayan "light" programıyla hayli ilgi toplayan pdf reader yazılımından sonra; aynı taktikle e-book okuyucularıyla donanım pazarına da girmiş görünüyor.
Foxit eSlick - En Ucuz Taşınabilir Kitap Okuyucusu

Foxit yeni ürünü için ön sipariş almaya başlamış. Bu ürün muadilleri ile kıyaslandığında yarı fiyatına piyasaya çıkacakmış.

Kitap okuyucusunun çözünürlülüğü 800*600 piksel. Yaklaşık 1 cm kalınlığında ve 180 gr. ağırlığında. Ürün hem dosyaları düzenleme hem de mp3 çalma yazılımları ile birlikte geliyor. Ayrıca dosyalar için %400'lük zoom yapabilme özelliğine sahip. İçinde 128MB kapasite ile geliyor ama istenirse SD kart da takılabilir. Ayrıca USB kablosu ve Linux yazılımı da mevcut.

Fiyatı ülkelere göre değişiyor. Amerikada 10$, Brezilya, Çin, İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinde 29$, (Bunlar kargo ücreti olmalı.. m.d.)


Türkiye pazarında tek bulabildiğim ürün ise Hepsiburda'da satılan Walkbook. Fakat fiyatına oranla sundukları, kendisini pek te cazip bir seçenek yapmaya yetmiyor maalesef :


Bunun dışında piyasada ulaşabileceğim kaliteli e-kitap okuyucu bilen varsa, bir
haber uçursun lütfen..
Hediye almak isteyenlere de hayır demem :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder