14 Aralık 2009 Pazartesi

ÇİĞ KADAYIF TATLISI


Uzun bir süredir yazamadım :( bayramdan sonra grip olduk, yataklara düştük. Sonra yoğun çalışma temposu derken bloğumu unuttum. Şimdi kayınvalidemden öğrendiğim bir tatlıyı yazacağım. Çok hafif ve çok lezzetli. Sütlü tatlılara bayılıyorum :) Daha sonra bayramda kardeşimin amatör fotoğrafçı olarak çektiği resimleri yükleyeceğim unutmam umarım. Çok güzel pozlar verdik bakalım bende görmedim daha nasıl çıktık çok merak ediyorum :)



Malzemesi:

250 gr. kırık kadayıf

yarım su bardağı tereyağı veya margarin

1.5 çay bardağı şeker

1 su bardağı ceviz veya fındık içi

Muhallebisi için:

1 kg. süt

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker

1 kutu krema yada 1 poşet kremşanti

1. Kadayıf eritilmiş tereyağda rengi koyulaşana kadar kavrulur. İçine şeker ve ceviz ilave edildikten sonra biraz daha kavrulur. Kadayıfın yarısı dikdörtgen borcamın altına serilir.

2. Bir tencerede krema veya kremşanti hariç tüm malzemeler çırpılarak pişirilir ve mikserde 15-20 dk. çırpılır. Ilıdığında krema veya kremşanti ilave edilip tekrar çırpılır ve soğumaya bırakılır.

3. Muhallebi iyice soğuduktan sonra kadayıfların üzerine dökülür. Muhallebinin üzeri kalan kadayıfla kaplanır. Soğuk olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder